maanantai 11. toukokuuta 2020

Vrk 50


Etna on voinut hyvin. Lenkeillä liikkuu mielellään ja ruoka maistuu. Tänään kävimme ottamassa herpes-rokotuksen tehosteen ja masusta napattiin myös rtg-kuva. Hyvä että otettiin, koska harmi vain masusta löytyi vain 3 pentua. Odotin ultran perusteella enemmän, joten olisi sitten synnytyksessä mahdollisesti ihmetellyt pientä pentu määrää. Nyt sitten vain peukut pystyyn, että synnytys sujuisi ilman ongelmia ja kolme vauvaa saataisiin ehjinä maailmaan. Pennuille on mitä todennäköisimmin omat ihmiset jo löytyneet, eli en ota enempää kyselyitä. 

perjantai 24. huhtikuuta 2020

Videoita

Etnan MydogDNA testit tulivat ja nyt on sitten varmistettua, etteivät pennut ole sairaita minkään tällähetkellä saatavilla olevan geenitestin osalta. Muusalta on peritty TNS-kantajuus ja Riskiltä CEA-kantajuus, mutta Obiwan on sitten niiltä osin terveeksi tutkittu :)

Linkkejä videoihin vanhemmista:

Etna puomilla
Etna agilitya ykkösen kisoissa
Etna harjoittelee seuraamista

Obiwan lähityöskentelyä lampailla
Obiwan paimennuskisoissa



maanantai 20. huhtikuuta 2020

Etna on tiine!

Etna on siemennetty Belgialaisella Obiwanilla. Etnan siemennyksestä voi lukea lisää TÄÄLTÄ

Odottaminen on rankkaa puuhaa. Pientä nisien kasvamista näkyi viikolla 2-3, muttei minkäänlaista pahoinvointia. Pientä vaaleaa vuotoa näin kerran emättimestä. En sitten malttanut odottaa kovin pitkään, ja käytiin kovin varhaisessa vaiheessa ultrassa viikko sitten, ja sielläpä löytyi etsiskelyn jälkeen neljä alkiota. Viikolla 3-4 onkin masu turvonnut sitten enemmän ja aamuruoka ei meinaa maistua. Käytiin vielä tänään vrk 29 uudestaan katsomassa onko ne siellä tallella, ja nähtiin neljä sykkivää sydäntä ja yksi kesken mennyt alkio. On hyvin mahdollista, että pentu tai kaksi piileskelee vielä pernan takana. Odottelu ja jännitys jatkuu :)

Vrk 50

Etna on voinut hyvin. Lenkeillä liikkuu mielellään ja ruoka maistuu. Tänään kävimme ottamassa herpes-rok...